Graag willen we jullie warm maken voor een eerste netwerkevenent dat Kinekring Pajottenland organiseert in samenwerking met ELZ Pajottenland en de psychologenkring! 

                       

Neurologe-somnologe Dr Vieren en klinisch psycholoog-gedragstherapeut Bart de Saeger geven ons als experts een kijk op de Niet-medicamenteuze aanpak van slaapproblemen.
Een uniek moment om jouw kennis over het onderwerp  ‘Slaap’ en de daarmee gepaard gaande moeilijkheden te vergroten én tegelijk zorgverleners uit de streek te leren kennen!

Iedereen heeft wel eens een verstoorde nachtrust. Zolang dit geen impact heeft op jouw sociaal, professioneel en/of relationeel leven is dit geen probleem. Meestal is dit dan ook van korte duur en duidelijk te plaatsen. Wanneer je dagelijks moeite hebt met slapen, wordt de functionele hinder overdag veel groter. Gelukkig kunnen slaapproblemen aangepakt worden. 

Tijdens deze lezing zullen we enerzijds stilstaan bij normale slaap, de meest voorkomende slaapstoornissen en hoe deze te herkennen zijn. Verder geven we concrete handvaten en adviezen, die eenvoudig in te zetten zijn bij onze patiënten.


Zorg dat je erbij bent!

Wanneer? 8/10 van 9u-12u 
Wanneer? Kasteelhoeve Oplombeek te Gooik

accreditatie Pro Q Kine: 6ptn
accreditatie artsen aangevraagd

Schrijf je voor 24/9/22 in door te mailen naar kinekringpajottenland@gmail.com!


Agenda 2022

19/4/2022: Dr Van Der Loven en Dr Lauwagie
Een multidisciplinaire kijk op een neonataal-plexusletsel
22/4/2022: Dr Van Oost
Peer review: Perinatale moeilijkheden en hun kinesitherapeutische aanpak
8/10/2022: Dr Vieren (neuroloog) en De Saeger Bart (psycholoog)
De niet-medicamenteuze aanpak van slaapproblemen
Gratis lezing en netwerklunch
Inschrijven via kinekringpajottenland@gmail.com tot 24/9/22
23/11/2022: phD Eva Roose en phD Astrid Lahouse
Peer review rond Pijneducatie
Inschrijvingen mogelijk vanaf 10/10/22 via kinekringpajottenland@gmail.com

Agenda 2021

Gezien pro-q kine dit jaar een peer review cadeau geeft, hebben wij besloten om dit jaar meer in te zetten op navormingsactiviteiten. 

23 maart 2021:   PhD Lotte Janssens - Niet-specifieke lage rugpijn: bijdragende factoren en huidige evidentie voor kinesitherapie. 

Geacrediteerd door Pro Q kine - 6 punten. ONLINE navorming - inschrijven vanaf 1 februari tot 12 maart, per mail naar kinekringpajottenland@gmail.com met als onderwerp: inschrijving navorming 23 maart

9 juni 2021:  Prof. Dr. Heleen Demeyer - 'Heractiveren van patiënten met chronisch longlijden: revalidatie of fysieke activiteitscoaching'. Geacrediteerd door Pro Q kine. Inschrijvingen staan nog niet open.
13 oktober 2021:  Neurochirurgie van de wervelkolom: operatieve technieken en behandeling in de vroege postoperatieve fase
Sprekers:
Arts: Dr. William Marcelis, specialist in opleiding, UZBrussel
Kinesitherapeut: Ronald Muyldermans, UZBrussel

Deelnameprijs: Leden: gratis, Niet- leden: 35 euro

Accreditatie: 6 punten 


December 2021: Pediatrie, meer informatie volgt later

Agenda 2020

Eind maart 2020 Dr Volckaert, navorming 'frozen shoulder'

7 mei 2020: Peer review 'Bekkenpijn' - Afgelast wegens de coronamaatregelen
11 juni 2020: Peer review 'Bekkenpijn' - Online (maximum 15 deelnemers)
24/06/ 2020: Peer review 'Bekkenpijn'
25/06/2020: Peer review 'Bekkenpijn'

oktober 2020 OEDEMA: navorming Oedeemtherapie.

december 2020: Peer review pediatrie.

Opstart kinekring Pajottenland

Op 26 februari 2019 was er de eerste bijeenkomst. De oprichting van kinekring Pajottenland was een feit. Een bestuur werd gevormd en de lancering van de website kwam er na de zomer. Het bestuur bestaat uit: Bénédicte Agneessens, Eva Binst, Dorien Hellings, Karen Dumon, Ellen Geeroms, Tania Appelmans, Jo Van den Broeck & Sandra Gillijns.

Navorming: een multidisciplinaire kijk op neonatale plexus brachialis letsels 

Wanneer:  Dinsdag 19 april 2022 / Aankomst 19u15 – 21u45
Waar: Kerkstraat 4, 1742 Ternat (De Ploter)
Sprekers:  Dr. R. Van der Looven en Dr. S. Lauwagie
Informatie

Het neonatale plexus brachialis letsel is een tractieletsel waarbij het herstel en de prognose kunnen verschillen. Multidisciplinaire opvolging en samenwerking zijn hierbij van groot belang. 

Dr. R. Van der Looven en Dr. S. Lauwagie geven ons tijdens deze bijscholing een bredere kijk op de belangrijkste aspecten binnen de opvolging van deze patiënten. Ook de chirurgische technieken die toegepast kunnen worden indien er onvoldoende spontaan herstel is, worden besproken.  

De kinesitherapeutische therapie-doelstellingen, ouderinstructie, etc … komen aan bod. Daarnaast is dit de uitgelezen kans om in dialoog te gaan met de experten.
Inschrijven? Mail naar kinekringpajottenland@gmail.com